Innovációs Nagydíj 2023

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) idén is meghirdette a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával. A legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket idén már 32. alkalommal ismerik el, de a 2023. évi innovációs díjak odaítélésénél újabb szempontokat is figyelembe vesznek. A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj mellett az Energiaügyi Minisztérium közreműködésével külön Energiaügyi és Környezetvédelmi díjak is kiosztásra kerülnek.

A pályázatok elbírálása során továbbra is a legnagyobb gazdasági, illetve társadalmi haszon, eredmény a legfontosabb szempont, de a bírálók jelentős mértékben mérlegelik a környezetvédelem és a fenntarthatóság szempontjait!

Nevezési határidő: 2024. február 5. éjfél

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjas vállalkozás az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap. A további innovációs díjazottak szintén jutalomban részesülnek. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztják az Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díját, az NKFIH "Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díját, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját, az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját, illetve a MISZ Startup Innovációs Díját is.

A díjak ünnepélyes átadása, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében történik majd 2024. március végén, sajtónyilvános rendezvény keretében.

A 2023. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján:
https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php

2023/11/23